Защо да изберете автомобилно масло Castrol

Ако се чудите защо да изберете автомобилно масло Кастрол, ето няколко причини. Има превъзходна защита срещу износване, по-рядко е от Mobil 1, и е напълно синтетична смес. Всички тези предимства са важни, но цената е още по-голям фактор. Ако все още не сте убедени, вижте нашата сравнителна статия, за да ви помогнем да решите.

Автомобилното масло Castrol има превъзходна защита срещу износване

Ако искате колата ви да издържи по-дълго и да работи по-добре, използвайте автомобилно масло Castrol. Напълно синтетичното масло EDGE за голям пробег има интелигентна молекулярна структура (IMS), която прилепва към критичните части на двигателя и образува защитен слой. Маслото Castrol EDGE за голям пробег осигурява 6 пъти по-добра защита от износване от индустриалните стандарти, удължава интервалите на смяна до 33 000 км и отключва максимална производителност на двигателя.

За разлика от други първокласни моторни масла, Castrol GTX SynBlend разполага с технологията TriShield. Активно предпазва от утайка на двигателя. Със съвременната технология на двигателя автомобилът извлича повече мощност от по-малките двигатели, но това често създава по-високи температури и напрежение върху компонентите на двигателя. GTX SynBlend помага за охлаждане на критичните части на двигателя и предлага превъзходна защита от износване. Castrol GTX SynBlend се предлага в клас 0W-20.

По-рядко е от Mobil 1

Въпреки че автомобилното масло Mobil е най-популярният избор сред шофьорите, Castrol има редица други предимства, които го правят по-добро от първото. Едно от тези предимства е използването на Titanium Technologies. Технологиите Titanium в Castrol Edge осигуряват максимална производителност на двигателя, което може да бъде особено важно в по-студените региони. Автомобилното масло Castrol е по-тънко от Mobil 1, но двете моторни масла като цяло са сходни и имат различни приложения.

Една от основните разлики между двете е техният вискозитет. Автомобилното масло Castrol е по-рядко от моторното масло Mobil 1, докато Mobil предлага набор от различни вискозитети, които могат да помогнат на водачите да изберат от какъв тип масло се нуждаят за своя автомобил. Тежестта на автомобилното масло Mobil обаче е по-голяма от тази на Castrol. Mobil също така предлага голямо разнообразие от добавки, които са страхотни за намаляване на икономията на гориво и поддържане на работата на двигателя.

Напълно синтетично

Автомобилното масло Castrol е напълно синтетично, но компанията не спира дотук. Неговата изцяло синтетична EDGE формула е проектирана да отключи потенциала за производителност на европейските превозни средства. Тази нова формула отговаря или надхвърля строгите изисквания на Европейската асоциация на производителите на автомобили (ACEA), включително тези за дизелови и бензинови двигатели. Всъщност Castrol Edge съдържа титан, усъвършенстван синтетичен компонент, за повишаване на стабилността на вискозитета и подобряване на издръжливостта на двигателя.

Препоръчително е да спазвате препоръчаните от производителя сервизни интервали, когато сменяте маслото на вашия автомобил. Ако колата ви е на повече от 20 години, може да помислите вместо това да преминете към изцяло синтетично масло. Това масло има по-добра защита срещу екстремни температури. Castrol препоръчва да следвате препоръките на производителя. Ако не сте сигурни за типа масло, от което се нуждаете, те предлагат ръководство за видовете масло за вашия автомобил.

Осигурява голям пробег

Ако искате вашето превозно средство да работи възможно най-гладко и да измине голям пробег, без да жертва производителността, тогава Castrol GTX High Mileage е продуктът за вас. Това първокласно моторно масло съдържа най-новата технология за защита на двигателя и системата за емисии на вашия автомобил. Създаден е специално за превозни средства с над 120 000 изминати километра, като удължава живота на двигателя и запазва работата му. С помощта на технология за заместване на фосфор, това моторно масло помага за намаляване на износването и удължава живота на вашия двигател и каталитичен конвертор.

Ползите от използването на масло Castrol GTX са многобройни. Помага за намаляване на маслените отлагания и предпазва вашия двигател от утайки, които ограбват живота и мощността на вашия двигател. Формулата с двойно действие на GTX помага за почистването на старите утайки, като удължава интервала между смените на маслото. Освен това предпазва от образуване на нова утайка. Това са само няколко причини, поради които Castrol GTX е най-добрият избор за автомобили с голям пробег