Защо да изберем детска дървена кухня за игра?

Пред родителите стоят много по-евтини и достъпни варианти от детските кухни за игра на децата им. Основателна причина е, че те порастват бързо и след година вече няма да си играят с тях. Дървена детска кухня и аксесоари обаче са вечна инвестиция, която може да се използва и от идните поколения. В тази статия ще ви посочим три основни причини защо да изберете подобна играчка за детето си.

 

Детските дървени кухни са естествени играчки

Детски дървени кухни се правят единствено и само от естествени материали и не съдържат вредни химикали. Това ги прави подходящи за всички деца, дори и такива, които имат алергии или пък за родители, които искат изцяло безвредни играчки.

Да, безспорно пластмасата е по-лесна за обработване и може да се моделира в различни форми. Не на последно място, тя е и доста по-евтина като материал. За съжаление обаче съдържа и вредни вещества, които оказват влияние върху растежа на децата.

 

Стимулиране на творческите способности и въображение

Играта с детска дървена кухня и аксесоарите към нея развиват всички сетива на детето. Да, безспорно в днешно време модерните играчки са тези, които издават звуци или пък светлини, но трябва да се съгласите, че те и бързо омръзват на децата.

 

Децата от друга страна изучават чрез допир, зрение, слух и обоняние всичко около себе си.  Детската кухня от дърво ще насърчи детето да използва въображението си, а също така то ще изследва и изпробва различни игри с нея. Вниманието му ще бъде ангажирано часове наред и ще бъде предизвикано да измисля нови и нови игри.

В допълнение към това можем да кажем, че детските кухни стимулират и социалните умения на детето. Може да се играе с нея от няколко деца и по този начин детето да развие комуникацията си. Освен това, когато се измислят различни игри, запознавате го и със социалните роли и професии – готвач, сервитьор, касиер и т.н. С тези неща то ще се сблъска и в реалния живот, затова е хубаво да знае всеки човек каква функция изпълнява.

Освен това, децата се научат да готвят внимателно, да почистват след себе си, а това развива отговорност към работното място.

 

Дървените кухни и аксесоари са напълно екологични

Не си мислете, че за да се направи една кухня, се изсича цяла гора. Не, в повечето случаи играчките и кухните се правят от бамбук. Той расте бързо и така не се нанася вреда на природата. По-рядко се среща бор или каучуково дърво, но и те присъстват в изработването на играчките.

Всичко това прави детските кухни от дърво екологични, а когато детето се докосва до тях, то е по-близо до природата и можете от малко да го научите да я уважава и цени.

При всички положения, ако изберете дървена детска кухня за нова играчка на детето си, то няма да съжалявате. Можем да кажем, че това са едни от най-ценните играчки, които можете да му подарите и да останат скъп спомен за него, а и да ги предадете на следващите поколения и така нататък.