Различни видове професионално почистване на лице

Има различни видове професионално почистване на лице. Те включват класическата грижа за лице, хидродермабразио и химически пилинг. Всички те са предназначени да почистят лицето ви и да го направят да изглежда по-добре. Разликата между тези видове почистване на лицето е в степента на чувствителност и крайния резултат. Добре е да потърсите съвет от специалист по грижа за кожата, ако не сте сигурни кой метод е най-подходящ за вас.

Ултразвуково почистване на лице

Професионално почистване на лице - ултразвук

Ултразвуковото почистване на лице е изключително ефективен начин за премахване на замърсяванията от кожата и подобряване на тонуса и влажността ѝ. Той също така увеличава притока на кръв, намалява подуването и насърчава доставянето на кислород и хранителни вещества. Освен това позволява появата на млади, здрави клетки. Обикновено са необходими около 15 минути за пълно почистване на лицето. След около ден ще забележите, че лицето ви е гладко и свежо.

Ултразвуковото почистване на лицето използва специален излъчвател за премахване на замърсяванията. Ултразвуковите вълни не са вредни за живите клетки и ексфолират кожата чрез механично разтваряне на кератинови частици. Лицето трябва да е без грим и овлажнено преди процедурата. След това върху лицето се нанася специален почистващ флуид, за да се увеличи предаването на ултразвук. След това, козметикът почиства лицето със специален уред и различни приставки.

Хидродермабразио

Професионално почистване на лице - хидродермабразио

Хидродермабразио е процедура за лице, която съчетава почистване, ексфолиране и хидратация, за да придаде на кожата ви свеж и здрав блясък. Процедурата може да бъде персонализирана за индивидуални кожни проблеми и е подходяща за всички типове кожа.

Хидродермабразио е безболезнена процедура и е от полза за всички типове кожа. Процесът на почистване включва нежен пилинг и екстракция. След това серумите се поставят върху кожата, оставяйки я със свеж, блестящ тен. Процедурата е напълно безболезнена и се усеща като лек масаж на лицето.

Процедурата е подходяща за всички типове кожа, а нейният нежен, но ефективен процес е идеален за тези с чувствителна кожа. Лечението също така не включва игли или остриета, което го прави идеално за клиенти, които не обичат игли или искат бързо време за възстановяване.

Класическа грижа за лицето

Професионално почистване на лице - класически

Класическото почистване на лицето включва почистване на кожата, последвано от ексфолиращ скраб и обработка с пара за премахване на черни и бели точки. Завършва с овлажняващ масаж. Лечението е чудесно за суха до нормална кожа и подмладява кожата. Това лечение обикновено се извършва от професионален козметик и включва анализ на кожата. Практикуващият ще избере конкретни продукти за различните типове кожа.

Най-добрите процедури за лице са съобразени с нуждите на вашата кожа. Ако имате мазна кожа, ще трябва да използвате козметика за лице, която използва продукти без мазнини, а ако имате суха кожа, поискайте продукти със свойства за контролиране на мазнините. Този вид грижа за лице е ефективна и за хора с чувствителна кожа.

Гуа Ша масаж

Професионално почистване на лице - Гуа Ша

Процедурата за лице Gua Sha е професионална процедура за лице, която често се използва за почистване на лицето. Това е вид почистване на лицето, което насърчава кръвообращението, което също може да намали подпухналостта. Този тип процедури също благоприятства шията и деколтето. Техниката също така насърчава движението на лимфата.

Техниката започва от устата и шията и се придвижва нагоре по линията на челюстта и брадичката. Може да се използва и върху бузите и под очите. Трябва да се извършва с лек до среден натиск и трябва да продължи приблизително пет минути.

Тази древна китайска техника използва гладък камък за нежен масаж на лицето, шията и деколтето. Смята се, че намалява подпухналостта, подобрява кръвообращението и намалява появата на бръчки. Това лечение е безопасно за повечето хора и е особено полезно за хора, които не приемат лекарства за разреждане на кръвта.

Химически пилинг

Професионално почисване на лице - химически пилинг

Сред многото видове пилинг, химическият пилинг е сред процедурите, които се изпълняват само от професионалисти. С помощта на специални уреди и вещества, козметикът умело почиства кожата от замърсявания, мъртви кожни клетки и излишен себум. Още повече, този метод подпомага изглаждане на бръчките, изравняване на тена и придобиване на видимо по-млада и сияйна кожа.

В случай, че имате нужда от професионално почистване на лицето, консултирайте се с експертите на естетичен център Satori, които ще ви предложат най-доброто решение, според вида на кожата и нуждите ви.