Как да поправите счупен екран на iPhone?

Ако дисплеят на вашия iPhone се счупи, невинаги е необходима незабавна замяна. Но след като, така или иначе, трябва да се поправи все някога, по-добре е да го направите възможно най-скоро. Вероятно, ще се замислите каква опция да изберете и кой вариант ще ви излезе по-евтин. Нека разгледаме какви са опциите.

Замяна на телефона

В някои случаи, да смените телефона си, ще ви излезе по-евтино, отколкото да го поправите. Ако вашият iPhone е доста стар модел, или се намирате в малко населено място, може да бъде доста трудно и скъпо да намерите подходящите части. В тези случаи, е по-добре да замените счупения телефон с нов.

Опция 1 – Да поправите телефона си сами

Да поправите своя айфон сами може да е голямо предизвикателство, но всъщност не е толкова трудно, ако имате някои технически познания. Нека разгледаме какви са начините да поправите счупения дисплей на iPhone сами.

Програма за самообслужване на Apple

Новата програма Apple Self Service Repair ви позволява да поправите счупени екрани на вашия собствен iPhone. Програмата беше обявена в края на 2021 и ви позволява сами да заменяте части.

Първо, ще трябва да знаете вашия модел iPhone. Уебсайтът на Apple има ръководство за ремонт на повреден екран за модели iPhone от iPhone 12 до iPhone 13. След това, ще трябва да изберете инструментите, необходими за ремонт на екрана на телефона. За да направите това, просто следвайте предоставените стъпки.

Опция „направи си сам“

Ако имате спукан екран на вашия iPhone, не е нужно да харчите много пари, за да го поправите. Съществуват различни опции за „направи си сам“ за този често срещан проблем. Ако не можете да похарчите много пари, можете сами да поправите счупения екран, ако знаете как да го направите правилно. Тези методи може да изискват да извадите телефона си от експлоатация за няколко дни. Те обаче са ефективни и ви спестяват пари.

Ако сте наясно с инструментите, можете да опитате да поправите екрана си сами. Може да изисква известни познания за електронните компоненти, така че е най-добре да получите съвет от някой, който има опит в тази област.

Опция 2 – Да се обърнете към специализиран сервиз

За да поправите счупено стъкло на iPhone може да се обърнете към специализиран сервиз, и това е, може би, най-добрият вариант. Професионалните майстори ще извършат поправката бързо и без да допускат грешки така, че да сте сигурни, че телефонът ще ви служи дълго време. Освен това, професионалните сервизи могат да се сдобият с оригинални и качествени части много по-лесно и на достъпна цена от физическите лица.

Сред хилядите потребителски мнения в интернет се открояват тези за MLGroup – магазин за телефони и аксесоари, който разполага със собствен сервиз, извършващ качествени ремонти на всички марки телефони.