Как да изберете ароматна тема за вашата сватба?

Сватбеният ден определено е един от най-запомнящите се и сантиментални дни в живота на човек. Как ще решите да изглежда този ден, зависи изцяло от вас – небрежна бохо сватба на плажа или пък изискана церемония в кралски стил. Броят на гостите, локацията и изборът на сватбена рокля и костюм са още едни от важните неща, които трябва да прецените. За да се случи цялата магия обаче, упоритите дни и месеци на подготовка са неизбежни.

Какво представлява ароматната сватба?

Една от тенденциите, които са абсолютен хит в последните години е т.нар. ароматна сватба. Тя стана изключително популярна най-вече заради сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Тогава херцогинята на Кеймбридж беше решила да плени обонянието на всички присъстващи гости, като украси Уестминстърското абатство с красиви уханни цветя и любимите си ароматни свещи. По този начин освен с необикновения приказен декор, гостите на церемонията завинаги ще запомнят свежия аромат, който се е разнасял навсякъде.

Това обаче не е единствено скъпа прищявка, макар че около 800 млн. долара са изхарчени за декорация на сватбеното празненство на Уилям и Кейт. Нашето обоняние е едно от най-развитите ни сетива, а различните аромати имат способността да създадат определена атмосфера и настроение и дори да събудят отдавна забравени спомени.

Как да изберете ароматна тема за вашата сватба?

Не е нужно да сте кралска особа, за да придадете допълнителна приятна атмосфера на вашия специален ден. Също така, не е нужно и да похарчите цяло състояние. Ето няколко съвета:

Да изберете подходящото ухание е предизвикателство, защото има наистина много и различни аромати, от които да намерите най-подходящия. Най-лесно е първо да изберете групата, към която искате аромата да спада – флорални, цитрусови, земни, пикантни, плодови са само част от възможните избори.

Добра идея е да съобразите ароматната тема с мястото, сезона и времето. Например, ако сватбата е на открито в горещ летен ден, добре би било да изберете свежи цитрусови, плодови или флорални аромати. Те са по-леки и подходящи за топлото време. Ако пък решите сватбата да е вечерна през есенния или зимния сезон, тогава може да заложите на по-силни ухания.

След като вече сте направили този избор, идва време да съчетаете подходящите нотки, така че да създадете уникален аромат, който да бъде вашият специален сватбен аромат.

Идеи за ароматна декорация

Ето и няколко идеи за ароматна декорация, с която може да украсите както мястото на церемонията, така и мястото, където ще се проведе последващото тържество.

Разбира се, на първо място са цветята. Те са чудесна украса, която ще придаде свежест и елегантност на само събитие. Освен това, може да се спрете и на уханни цветя, които да допринесат за ароматната тема на сватбата. Те обаче едва ли ще са достатъчни, за да придадат неповторимия си аромат на цялото помещение. Затова може да помислите и за допълнителни опции.

Ароматните свещи са още една чудесна идея, която може да включите към украсата. Светлината и топлината на пламъка, създават романтика и приятно настроение, които са изключително подходящи за този празник. А бонусът, разбира се, е превъзходният им аромат.

Друга опция са т.нар. потпури. Те представляват комбинация от изсъхнали цветя, плодове и билки, които могат да бъдат и допълнително ароматизирани с есенциални масла или друг тип парфюми. Те ухаят чудесно и освен това са много цветни и красиви – идеални за декорация. Добрата новина е, че може дори да ги направите сами, за да сте сигурни, че ще изглеждат и ухаят точно както искате.

Последно, но не и по значение, това са парфюмите на булката и младоженеца. Може да ги изберете, така че да бъдат в синхрон и да се допълват, също както една влюбена двойка. Много е важно да изберете парфюм с дълготраен аромат, който ще устои на стреса и вълнението в сватбения ден. Отрийте оригинални маркови парфюми за вашия сватбен ден в онлайн магазина на Венера Козметикс:  https://fragrances.bg/.