Как да бъдем винаги стилни в офиса?

Тъжно е, че за много дами офис стилът продължава да означава скучно и твърде строго облекло. Всъщност, на работното място можем да изглеждаме едновременно официално и достатъчно разчупено, за да изразим собствената си индивидуалност. Ако винаги ви е било трудно да изградите един нестандартен и в същото време адекватен, останете с вас, за да ви дадем няколко идеи и насоки. С тях ще съумеете винаги да бъдете стилни в офиса.

Заложете на класически или актуален за сезона дамски панталон

Достатъчно е да имате един-единствен чифт, но той да е такъв, че да може да се съчетае с повечето ви горни дрехи от гардероба. Най-лесно ще ви бъде е класически прав черен дамски панталон. Той буквално може да се комбинира с всичко – ризи, топове, елегантни блузи, а дори и небрежни потници за големите летни горещини. Ако държите на нещо актуално, препоръчваме ви модерните за сезона панталони с висока талия и широки крачоли. Те са перфектни и за високи, и за ниски обувки.

Бяла офис риза за различни модни съчетания

Освен в класическата си визия с черна права пола или с дънки, бялата офис риза може да ви послужи и за много други интересни комбинации. Така например, тя прекрасно ще стои с актуалните за сезона рокли тип нощница от сатен. Същевременно, със сукман бялата риза стои много шик. Подобна е и комбинацията с панталони до коленете, особено ако е петък и вече настроението ви е по-лежерно. Не забравяйте, че бялата офис риза може да се носи и над потник или топ с дънки висока талия, ако работното ви място го позволява.

Коя е най-подходящата пола за офис дрес кода?

Ако искате да имате само една пола за офиса, но тя да може да се комбинира с всичко, заложете на правия силует. Отличен е вариантът с висока талия, особено ако сте с нисък ръст или искате да прикриете някое допълнително качено килце през почивните дни. В случая дори не е нужно полата ви да бъде черна. Със същия универсален ефект можете да си я ползвате, и ако е в черно или ваш любим женствен цвят – червено, лилаво или наситено синьо.

По отношение на материите, избягвайте кожата, която не подхожда на офис атмосферата, както и лена, който пък твърде много се мачка и често за него няма да имате време да го приведете в нормален вид, ако сутрините ви са динамични и често закъснявате.

Два чифта обувки за перфектен офис стил

Всяка практична бизнес дама ще ви каже, че в офиса разполага с един резервен чифт обувки. Той е на равна платформа или поне с дебел устойчив ток. Към тях жената прибягва, когато от динамичния ден краката бързо се изморяват, както и след няколко напрегнати срещи извън работното място. За ниски офис обувки можете да изберете между оксфордски модел и класически пантофки. За съжаление не на всяко работно място ще ви приемат с кецове.

Задължителни са и стандартните обувки на висок ток. Не е задължително те да са черни. И в бежов вариант те биха се съчетали отлично с всякакъв тип дрехи.

Не е нужно да сте скучна и с еднообразна визия в офиса. Достатъчно е да знаете как да съчетавате наличните ви дрехи в гардероба и всеки ден ще изглеждате зашеметяващо на работното си място.