Искате холивудска усмивка- поставете си фасети

Много хора ще се съгласят, че усмивката е една от най-запомнящите се черти на лицето на човека. Има вероятност при първата ви среща с някого, ако той има забележимо лоша или впечатляващо добра усмивка, да го забележите веднага.

По тази причина, козметичните стоматологични процедури стават все по-разпространени и са ефективен начин да подобрите усмивката си и да повишите самочувствието си, което от своя страна ще има значително въздействие върху вашето щастие и качество на живот. Порцелановите фасети са един от най-популярните варианти за преобразяване на външния ви вид, тъй като с тях могат да се коригират редица несъвършенства на зъбите, включително:

  • счупени или натрошени зъби
  • пожълтели/оцветени зъби
  • малки/неправилно оформени зъби
  • пропуски или криви зъби

Преди да продължите и да започнете пътуването си за преобразяване на усмивката си с порцеланови фасети, има няколко неща, които трябва да знаете за процеса на поставяне на фасети. За повече информация – разгледай тук.

Въпреки че порцелановите фасети са козметично стоматологично лечение, важно е да изберете зъболекар, който наистина се интересува от функцията и здравето на вашите зъби, когато планира новата ви усмивка.

Направете проучване – разгледайте снимки на предишни работи на зъболекарите, за да се уверите, че стилът им ви допада и че имат богат опит с широк спектър от усмивки и стоматологични проблеми. Също така, където е възможно, разгледайте отзивите за стоматологичните практики в социалните медии и Google, за да можете да проверите качеството на опита, предоставен от зъболекаря.

Алтернативни варианти на порцелановите фасети

Въпреки, че фасетите са ефективен вариант за повечето хора, които искат да подобрят усмивката си, тъй като могат да решат широк спектър от проблеми, може да има и други възможности, които да обмислите първо. Опитният зъболекар ще може да ви посъветва за алтернативите, като например, избелване на зъби за обезцветени зъби или композитно лепене за начупени или странно оформени зъби.

Тези други варианти може да са по-достъпни от цената на фасетите, да са по-малко инвазивни или да са по-подходящи за способността ви да поддържате зъбите си в дългосрочен план, тъй като порцелановите фасети са ангажимент за цял живот.

От друга страна, ако вече сте решени, че трябва да си поставите фасети – разгледайте вариантите им, защото освен порцеланови, има и керамични фасети, както и фотополимерни фасети, които са на по-ниска цена. Естествено, по-ниската цена означава, че ефектът няма да е същият, като при порцелановите фасети, но понякога не е и толкова лош, колкото си представяте.

Фасетите не са универсални за всички

В миналото порцелановите фасети бяха известни с това, че са големи, квадратни и бели като сняг, изглеждащи по един и същи начин за всеки пациент. Съвременната стоматология се стреми към различен подход, тъй като висококачествените фасети, поставени от опитен зъболекар, трябва да бъдат проектирани по поръчка, за да подхождат на вашето лице и усмивка.

Зъболекарите от денталните клиники в София, провеждат обстойни консултации с пациентите си, за да разберат какво точно харесват и какво не харесват в зъбите си, след което разработват напълно индивидуално решение. Не всеки се усмихва по един и същи начин, говори по един и същи начин, има еднакви изражения на лицето или иска един и същ стил, точно затова, вашите предпочитания и уникален външен вид трябва да бъдат взети предвид при създаването на вашите фасети.