Видове дюбели за изолация

Дюбели за изолация се използват за полагане на различни видове топлоизолационни материали. Предлагат се в различни материали и грамажи. Основните производители на този тип дюбели са Полша, Германия и Русия. Цените варират, в зависимост от марката на производителя. Прочетете, за да научите повече за дюбелите за изолация. Ако мислите да закупите изолационни дюбели за следващия си проект, вземете под внимание следната информация.

Дюбел-пирон

Дюбел-пирон е метод за закрепване за монтиране на изолационни материали в стена. Тези гвоздеи обикновено са изработени от полиетилен с ниско налягане, а дистанционните елементи са изработени от поцинкована стомана или стъклонапълнен полиамид. И двата материала са добри в запазването на топлината и се различават по отношение на устойчивостта на корозия. За монтаж на дюбел-пирон в стената трябва да се пробие дупка с диаметър най-малко 10 mm. Дистанционерът се нарязва на по-къси парчета и трябва да се заточи. След това, дюбелът се завинтва или очертава на място, за предпочитане с помощта на пирон.

Системите дюбел-пирон могат да бъдат направени от рециклирана пластмаса, метал или дърво. В някои случаи клиентът може дори да проектира свой собствен пирон. Тези видове системи за закрепване могат да намалят дебелината на стената, като същевременно осигуряват гладка повърхност за цимент и други нагревателни материали. Освен това, те могат да се използват в бетонни или масивни тухлени стени. И те също са подходящи за сгради, които изискват голямо тегло и термична устойчивост.

Полипропиленов дюбел

Съществуват няколко различни вида дюбели с формата на чиния, използвани за топлоизолация. Най-популярните видове са направени от найлон, полипропилен или полиетилен. Те имат отлични характеристики и са по-евтини от металните пирони. Въпреки че тези материали не са толкова здрави като метала, те все пак осигуряват отлично решение за топлоизолация. Ако търсите дюбел с най-добри изолационни свойства, помислете за закупуване на полипропиленов дюбел.

Дюбелите са изработени от висококачествен полипропилен, с подсилен щифт от полиамидно стъкло. Формата им не създава термо мост и могат да се използват както в новопостроени, така и в съществуващи сгради. Дебелината на изолационната плоча зависи от дебелината на лепилния слой, изменението на повърхността на фасадата и основата на сградата. Дебелината трябва да бъде здраво закрепена към основата на сградата, тъй като без нея изолационната плоча няма да работи ефективно.

Поцинкован метален дюбел

Произвеждат се и поцинковани метални дюбели, които са подходящ изолационен материал. Поцинкованите дюбели се използват за изолация на сгради, които се нуждаят от високо ниво на якост. Освен това, са много издръжливи и няма да се огънат или счупят. Друго предимство на използването на метални дюбели е, че те не провеждат топлина като пластмасовите дюбели. Следователно те ще предотвратят замръзване на стената и ще устоят на корозия.

Тези дюбели са разположени в края на стената, в отвора и на няколко реда, за да осигурят зацепване в стената. Когато използвате изолационните дюбели, уверете се, че те влизат внимателно в отвора в стената.

Дисков дюбел

Дисковите дюбели са често срещан избор за топлоизолация, най-вече защото са по-здрави от пластмасовите. Широката глава и поцинкованата стоманена сърцевина ги правят лесни за забиване в стена или таван, но пластмасовите се повредят по-лесно, като бъдат огънати или разкъсани. Металните се използват предимно за закрепване на кухи нагреватели, тъй като те провеждат топлината по-ефективно. Те обаче могат да причинят корозия и замръзване на стените.

Тези дюбели са идеални за леки материали, като дърво, въпреки че не могат да се използват за плътни материали, като минерална вата. Те обаче трябва да устоят на силата на срязване на собствената си гравитация и атмосферните условия. Тези фактори могат да доведат до отслабване на материала с течение на времето. Най-популярните материали, използвани за закрепване на тези дюбели, са метал, пластмаса и найлон. И полиамидът, и найлонът са леки и двата материала са здрави. Полипропиленът се различава от найлона и полиамида по това, че има по-висока твърдост и здравина. Последният има по-голяма товароносимост, но не е толкова здрав, колкото найлона.