Предимства на различните видове комарници

Ако търсите комарници за прозорци в дома си, сте попаднали на правилното място. Мрежата против комари се предлага за домашни прозорци в различни цветове. Въпреки че черната мрежа обикновено е най-ефективната, тя не е единственият избор. Може да опитате и мрежа против комари с кутия. Рамките на кутията са по-издръжливи и устойчиви на счупвания. От друга страна, винаги можете да получите изработена по поръчка мрежа против комари. Нека разгледаме различните видове комарници по-долу.

Рамкираните комарници пропускат добре светлината

Рамкирания комарник е най-икономичният и популярен тип прозоречен комарник. Тези комарници са съставени от стъклени влакна с PVC покритие и са вградени в алуминиева рамка. Алуминиевият ъгъл им осигурява добра стабилност и спомага за прилепването им към рамката на прозореца. Този тип мрежа също пропуска добре светлина. Препоръчва се за прозорци, които рядко се отварят за вентилация или за проветряване. Рамките могат лесно да се отделят и почистват.

Алтернативно решение са комарниците с кутия

Ако предпочитате мрежите да не висят от прозорците, можете да изберете рамки от бамбук, стомана или комбинация от бамбук и стомана. Комарниците с кутия са отлична алтернатива на мрежите против комари, тъй като осигуряват уединение и защита, като същевременно ви дават красиво визуално въздействие.

Едно от най-големите предимства на комарника с боксова рамка е, че той ще изглежда като врата на прозорец и ще се отваря в рамката на прозореца. Тези комарници са изработени от първокласни, прахово боядисани канали, които са съединени заедно с влакнести “L“ ъгли. Веднъж монтирана, мрежата против комари може лесно да бъде скрита, когато не я използвате. Към всеки панел е прикрепен гумен гръб, за да се предотврати плъзгане на мрежата.

Ненабръчкващи се комарници

За разлика от други видове комарници, ненабръчкващите се монтират лесно на прозорци. Изработени са от 120-GSM мрежа и разполагат със самозалепваща се лента за кука за сигурно закрепване. Тези мрежи също са леки и не пречат на външния вид на вашия дом или офис. Те също така са UV защитени и химически устойчиви на корозия. Стават за всякакъв вид дограма – дървена, алуминиева и ПВЦ.

Тези мрежи могат да се перат и се сгъват. Освен това, те предотвратяват навлизането на насекоми в стаята, като същевременно я поддържат вентилирана. Те също са изработени от лека тъкан, 60-GSM полиестерна мрежа. Този материал е издръжлив и устойчив на избледняване и е подходящ за всякакви климатични условия. Освен това те са леки и лесни за почистване. Тези комарници няма да загубят качеството си дори след многократно отваряне и затваряне.

Устойчивост на счупване

Мрежите против комари за прозорци трябва да бъдат изработени от устойчива мрежа, която се монтира лесно. Те трябва да имат здрава лента с куки за фиксиране към прозорците и да са UV защитени и устойчиви на корозия на химикали. Също така, нечупливата мрежа против комари трябва да може да се пере и да се движи. Най-добре е да поставите комарници, които лесно се сгъват или развиват. Но ако не се чувствате комфортно с проекти „Направи си сам“, можете да вземете предварително зашита мрежа от фибростъкло за прозорци със самозалепваща се лента.

Лесно почистване

Комарниците за прозорци се почистват лесно, особено ако са подвижни. Просто използвайте влажна кърпа, за да избършете мръсотията, и изплакнете мрежата няколко пъти. Уверете се, че ръбовете и рамката на прозореца също са чисти. Това ще помогне на мрежата да изсъхне по-бързо. Трябва също така да премахнете всяка лента или връзки. Ако мрежата е фиксирана, важно е да използвате мека четка, за да не я надраскате.