Три важни неща, които са полезни за тези, които са преминали към работа от разстояние

Фрийлансът не е толкова лесен, колкото звучи. Особено ако нямате удобно работно място, пригодено за вашите домашни условия. Ето няколко вещи, които е добре да притежавате, ако ви се наложи да работи у дома.

  1. Маса-трансформатор

Не всеки човек в апартамента има отделна маса, на която можете да седнете с лаптоп. И ако има, не е факт, че е удобно и искате да работите за него, защото фрийлансът е свързан преди всичко със свободата, включително и от офис навици. И не забравяйте за дивана, който привлича в обятията си, дори и не за отдих, а за работа.

Идеалното решение на проблема би било трансформираща маса, с която можете да работите навсякъде. Добре обмислен дизайн ви позволява да позиционирате плота на масата навсякъде и под всякакъв ъгъл: седнал на фотьойл, легнал на диван, гад на легло. Масата е достатъчно просторна, въпреки относителната си компактност: тя може да побере всеки лаптоп с диагонал до 17 инча. Някои модели са допълнително оборудвани с охлаждащ вентилатор и рафт за мишка за максимален комфорт.

  1. Настолна лампа

Един от най-важните критерии, на който трябва да обърнете внимание при създаването на работно място, независимо дали у дома или в офиса, е осветлението. Този артикул е особено актуален, ако сте „бухал“ и работите предимно през нощта. Прекалено ярката светлина, подобно на работата в тъмен мрак, причинява главоболие, напрежение и напрежение в очите.

За да избегнете здравословни проблеми и да поддържате високо ниво на производителност, трябва да вземете качествена настолна лампа с регулируема яркост и цветна температура. За да може лампата да изпълнява не само практична, но и естетическа функция, хармонично вписвайки се в интериора, струва си да изберете стилна лаконична лампа. Можете да обърнете внимание на „умните“ модели с няколко режима, които могат да се управляват не само с бутон на стойката, но и от смартфон. Тази функция не е задължителна, но в същото време прави процеса на използване на осветителното тяло възможно най-удобен.

  1. Универсален адаптер

Най-широко разпространените и универсални средства за въвеждане в момента са сензорните екрани на смартфони и таблети – не е изненадващо, че много хора предпочитат да работят с тях, а не с персонални компютри. Въпреки това, те все още не могат да заменят напълно физическата клавиатура и мишка. Но това не е причина да се откажете от любимата си джаджа, без която вече не можете да си представите работния си ден.

Обърнете внимание на универсалния OTG адаптер, оборудван с три USB порта. С негова помощ не само клавиатура, но и мишка могат да бъдат свързани към мобилни устройства, а останалият конектор може да се използва за флашка. Също така, адаптерът има слот за карти с памет, който ви позволява бързо да копирате необходимите снимки.

Източник: bulgaria24.tv