Как да разработим уебсайт за електронна търговия

Време е да навлезете в тънкостите на разработката на уебсайт за електронна търговия. Моля, обърнете внимание: Не е необходимо да създавате изцяло сайт за електронна търговия от нулата, тъй като съществуват много популярни CSM и framework технологии върху които могат да се изградят точните за всяка пазарна ниша интернет магазини.

 

Нека да разгледаме как можете да разработите собствен уебсайт за електронна търговия!

 

  1. Трябва да сте наясно какво ще продавате. От само себе си се разбира, но трябва да имате добра представа какво искате да продавате, преди да създадете уебсайт, подходящ за представяне на продукти. Или ще продавате продукти на други хора, действайки като нещо като посредник.
  2. Физическо или цифрово е това, което продавате? Това е друг въпрос, който може да си зададете. Кое изберете ще оформи останалата част от уебсайта ви, така че избирайте разумно. Вашето решение винаги трябва да се основава на основните цели на вашия бизнес.
  3. Какви са целите на бизнеса. Целите на всеки бизнес ще се различават в зависимост от пазара, на който се оперира. Определянето на целите на бизнеса е много повече от разработването на много проста формула. В този случай става въпрос, защо искате да продавате онлайн. Привличането на повече клиенти е често срещаният отговор, но как планирате да направите това? Ще предизвика ли вашият бизнес в интернет по-голям интерес от физическия магазин? Искате ли да се разширите на други пазари в даден момент? Вашият магазин за електронна търговия ще стане ли основният начин, по който правите бизнес напред? Обмислете правилно отговорите преди всяко бъдещо решение.
  4. Създаване на потребителски интерфейс (UI). Невъзможно е да се

започне разработка на уебсайт за електронна търговия и да не се вземе предвид навиците на онлайн купувачите. Навици, които диктуват всичко – от начина на оформление на страницата до размера на определени бутони. Потребителското изживяване е жизненоважно за всеки онлайн магазин. Вашата цел трябва да бъде да предоставите на посетителите изживяване, което ще запомнят –  лесен за използване и лесен за филтриране въз основа на размера и т.н

  1. Разгледайте опциите на платформата за електронна търговия. Не е нужно да създавате сайт за електронна търговия от нулата? Да, това е така, защото има различни решения, от които да избирате, като всички споделят обща цел: да се изгради идеалния онлайн магазин! Има множество платформи за електронна търговия: WordPress/WooCommerce, Magento,  Коя ще изберете зависи от целите, които сте си поставили и от бюджета, с който разполагате. Kомбинацията WordPress/WooCommerce позволява да интегрирате съдържание в електронната търговия, което прави добра комбинация!