Различните варианти за пренос на насипни материали за вашия бизнес

За да може работният процес да бъде максимално ефективен, то е задължително да имате необходимите суровини и материали, които са от огромно значение за качеството, ефективността и гъвкавостта на компанията. Ако до момента се използвали ръчен труд за пренасяне на насипни материали, то трябва да знаете, че този метод отдавна е доказал колко е неефективен, бавен и скъп. При избора на машини, които да пренасят товарите, ще спестите от разходи в дългосрочен план и процесите ще са много по-предвидими, откъм време и количество на преноса. Най-разпространението варианти за пренасяне на насипни материали са шнековите транспортьори и гумени лентови транспортьори.

Шнекови транспортьори

Шнековите транспортьори могат да се използват почти във всяка промишленост, за да оптимизират процесите и да създадат по-добри условия на работа, без ръчен труд. Задължително е да са създадени от неръждаема или въглеродна стомана, като основно шнековите транспортьори се използват за пренасяне на почти всичко под лек наклон, нагоре или надолу. За да може да се случи самото пренасяне е необходимо да има витки, които да спомагат за пренасянето на товара без да нараняват неговата цялост. Тези витки могат да бъдат много разнообразни, като обикновено са стандартни, но има и назъбени, лентови, по-къси или конусовидни. Всичко това зависи от самия товар, който ще бъде пренасян и коя е витката, която ще спомогне за пренасянето на товара по-ефективно.

Гумени лентови транспортьори

Те могат да намерят приложение в хранително-вкусовата промишленост, химическата и дори минно-добивната. Това е друг начин от системите за пренос на насипни материали, който ще оптимизира процесите, ще ги направи по-бързи и по-ефективни. Тези транспортьорни ленти са изградени на модулен принцип и могат да бъдат различен размер, което може да ги направи адаптивни към почти всяка ситуация във вашия бизнес, като дори може да пренасят под наклон. Също така, към тях може да се добавят покриващи слоеве или капсули, които да не позволяват на прахови частици и други заобикалящи замърсявания да нарушават целостта на пренасяните товари. Чудесно решение за бизнеса ви, което ще направи процеса по-бърз и без намесата на човешки труд.

Шибъри

Шибърите се използват предимно за хранително-вкусовата промишленост, минно-добивната, химическата и биохимическата, като обикновено шибърите намират приложение в тези индустрии, които имат тежкотоварни приложения или пресичане на гравитационен поток. Шибърите са създадени, за да се монтират на изходните съдове, резервоари или транспортьори, като са идеален избор за всеки бизнес, за оптимизиране на работата и създаване на необходимата безопасност.

Те са изцяло създадени от неръждаема стомана и въглеродна стомана, което ги прави изключително устойчиви, дори за най-суровите условия. Могат да се употребяват в почти всяка ситуация и са изключително надеждни, поради използването на неръждаема стомана или въглеродна, за създаването им.

Независимо кой от начините за пренасяне на насипни материали сте избрали, то най-важното е да намалите ръчния труд и да можете да се насладите на перфектната работа на машините. Машините за пренос са изработени изключително прецизно и са създадени, за да могат да оптимизират работата, да не нараняват насипните материали и да могат лесно да ги пренасят от едно място на друго, с необходимата безопасност и прецизност.