Порцеланови чинии: Стил и особености

Да изберете порцеланови чинии, които да ви допадат не е никак трудно. Посудата обаче трябва да показва вашия стил и индивидуалност, което затруднява много голяма част от хората. Порцелановите чинии Anmar например се предлагат в широка гама от дизайни, вариращи от ежедневни до стилни комплекти. По-официалните комплекти за хранене обикновено са изработени от порцелан или керамика. И двата материала могат да се използват за важни вечери, както и за ежедневни сервизи за хранене. Най-добре е да изберете издръжливи комплекти за хранене за ежедневна употреба, устойчивият на счупване комплект би бил идеален за честа употреба, а по-фините материали за по-стилни вечери и официални събирания. Добра идея е да имате един комплект за ежедневна употреба и няколко комплекта за празници и специални поводи.

Можем да разделим комплектите за хранене в четири стилови категории: ръчно рисувани, шарени, в един цвят и с кант. Чудесен начин да изразите своята личност и да допълните домашния си декор е да използвате цветове и шарки. Изборът на неутрален цвят като бяло или слонова кост е най-универсалният избор при порцелановите чинии.

Изборът на сервиз за хранене с хубава рамка или детайл по ръба ще добави цвят и индивидуалност, като същевременно ще покаже и самото ястие. Бъдете приключенски настроени и помислете за избор на порцеланови чинии, които са класически или традиционни, вместо насочени към тенденциите. Ако купувате чинии, които да останат дълго време, трябва да знаете, че масивните чинии са изключително трудни за чупене. Те са елегантен вариант, който ще подобри и вида на вашето ястие.

бяла порцеланова чиния

Избор на комплект порцеланови чинии

След като сте решили какво искате, е време да обмислите различните варианти. Преди да вземете решение, помислете за следното:

Официалните съдове за вечеря често се продават като цял комплект, като включват всичко, от което един човек ще се нуждае на масата. Повечето включват пет части – чиния за вечеря, чиния за салата или десерт, чиния за хляб, чаена чаша и чинийка. Някои комплекти може да включват и купи за супа.

Големите комплекти за хранене включват над 10 бройки посуда. Най-често срещаните комплекти са комплекти от 20 части, те са подходящи за четирима души – чиния за вечеря, чиния за салата, чаена чаша и чинийка за всяка обстановка.

Възможно е да откриете и отделни порцеланови чинии, които се продават на бройка, с които можете да допълните вашите комплекти. Това е идеално за всеки, който се нуждае само от няколко чинии или някой, който иска да смеси и съчетае два комплекта.

Повечето експерти препоръчват да имате поне 8-12 порцеланови чинии, за да сте сигурни, че ще имате достатъчно съдове за хранене за обща употреба и забавление. Ако купувате два комплекта – един за всеки ден, а друг за официална употреба – може да изберете такива с четири до шест части. Винаги можете да се снабдите с бели порцеланови чинии и да добавите цветни подложки и аксесоари, за атрактивност.

Помислете, къде ще съхранявате чиниите

Важно е да имате достатъчно място за съхранението на комплектите, които сте избрали. Ако не разполагате с много място, тогава най-добре е да се насочите към по-малки комплекти. Може да изберете и един комплект, който да изпълнява двойно задължение, за да си спестите пространство.

Някои комплекти имат инструкции за съхранение, така че проверете и тях преди да сложите съдовете в микровълновата или съдомиялната. В противен случай има риск за тяхната цялост. Ако искате да имате едни съдове дълго време, тогава трябва да се грижите за тях възможно най-добре. Не ги мийте с телчета и ги пазете от други надрасквания. Порцелановите чинии са доста издръжливи, но въпреки това се нуждаят от известна поддръжка, за да ви служат по-дълго време, така че не забравяйте да се грижите редовно за тях.

Съдържание от: https://anmar.bg/