Най-евтиният начин да направите кухня

Независимо дали обмисляте нов дизайн или обновяване на стария, има много начини да спестите пари, като същевременно придадете на кухнята си стилен нов облик. Използването на предварително изрязан мраморен плот, винилова настилка и актуализиране на външния вид с помощта на бяла техника втора употреба са опции, които можете да обмислите.

Ползване на употребявана кухня

Когато става въпрос за обновяване на вашата кухня, има няколко начина да намалите разходите. Купуването на използвана кухня може да бъде най-евтиният начин за преустройство. Можете да използвате уреди втора употреба и части за вашия ремонт. Като от всичко това можете да спестите до 90 процента от общата цена, като използвате използвани материали. Можете да изберете да закупите материали от висок клас за вашите плотове и гръбчета или можете да изберете по-опростени дизайни, които могат да бъдат по-достъпни.

Използване на предварително изрязан мрамор

Използването на мрамор е чудесен начин да добавите нов, луксозен вид към вашата кухня. Също така може да бъде евтино, ако закупите предварително изрязани мраморни плочи. Тези камъни са произведени от камък и смола и се предлагат в различни цветове, стилове и модели.

Използване на винилови настилки

Въпреки че може би си мислите, че използването на винилови подови настилки е най-евтиният начин да направите вашата кухня, това не е вярно. Има няколко неща, които трябва да знаете, преди да решите да закупите този тип подова настилка. Първо, трябва да разберете, че този тип подови настилки издържат само около 5 до 10 години. Ако планирате да използвате кухнята си за интензивен трафик, трябва да изберете по-издръжлив вид подова настилка. За щастие виниловите подови настилки се подобриха драстично по външен вид и конструкция през последното десетилетие. Новият лист разполага с множество слоеве, които осигуряват по-голяма здравина и водоустойчивост.

Актуализиране на външния вид на шкафовете

Актуализирането на шкафа е чудесен начин да трансформирате кухнята си, без да похарчите много пари от банката. Смяната на копчетата и ръкохватките ще придаде на вашата кухня свеж вид, без да се налага да сменяте самите шкафове. Можете също така да използвате задни плочи, за да подобрите външния вид, без да пробивате дупки в шкафовете си.

Добавяне на зеленина

Ако искате да добавите нотка цвят към кухнята си, без да харчите цяло състояние, добавянето на зеленина е правилният начин. Стайните растения не само почистват въздуха, но добавят атмосфера от 70-те години към вашия декор. Освен това те издържат по-дълго от куп прясно отрязани цветя. Ако нямате място да отглеждате свои собствени растения, винаги можете да си купите изкуствени растения или изсушени връзки евкалиптови листа.

Рисуване

Преди да започнете да боядисвате кухнята си, трябва да определите бюджет. Първият фактор при изчисляването на разходите е количеството пространство на стената. Всяка кухня е различна и някои имат повече пространство на стената от други. Това е така, защото размерът и разположението на прозорците, шкафовете и уредите ще варират. В допълнение, оформлението на вашата кухня ще определи колко място можете да боядисате.

Плаващи рафтове

Плаващите рафтове са един от най-евтините начини да актуализирате кухнята си. Те изглеждат страхотно и са лесни за инсталиране, въпреки че може да изискват повече работа от други видове рафтове. Преди да инсталирате плаващ рафт, трябва да решите за какво са ви необходими рафтовете. Трябва също така да определите размера и теглото на всеки рафт, както и ширината и дължината на всеки.

Добавяне на тапет

Ако искате евтин и лесен начин да актуализирате кухнята си, един от най-добрите избори е да добавите тапети към стените. Тапетът е чудесен избор по редица причини и е много гъвкав избор. Може да добави нов облик към вашата кухня без много разходи, а също така може да скрие петна и други дефекти.