Най-големите грешки при пиенето на кафе от капсула

Всяко ново нещо е непознато, докато не му дадем шанс и не го изпробваме. Пиенето на кафе е от онези навици, които рядко се променят през живота. Повечето хора си имат ритуали, които не променят с години. Технологията обаче днес ни позволява да се насладим на тази благоуханна напитка по нов начин, а именно чрез капсулите. Кафе капсулите и машините от Nespresso могат да променят изцяло начина, по който пиете кафето си. Нека да видим обаче къде се крият грешките и как да не ги допускате, когато си приготвяте чаша кафе от капсула.

Макар да говорим за капсулите като нещо ново, те всъщност са на пазара от повече от 10 години. Хората, които искаха преди да си направят кафе бързо, обикновено посягаха към разтворимото кафе, за да спестят време. След като се появиха капсулите обаче, това вече не беше необходимо. Хората, които нямат време, могат да получат чаша ароматно кафе също толкова бързо и почти без усилия.

Интензитет на капсулите

Повечето хора предполагат, че колкото по-висок е интензитетът на едно кафе, то толкова повече кофеин има в него. Това обаче не е точно така. Интензитетът всъщност е повече съобразен с вкуса, отколкото с количеството кафе, което се съдържа в капсулата. Интензитетът може да се променя спрямо вида на зърната, изпичането на кафе зърната и комбинацията от различните сортове кафе.

Дългото кафе не означава повече кафе

Безспорно, дългите кафета са по-голямо количество. Мислейки обаче за състава на едно дълго кафе и наблюдавайки внимателно машината за кафе ще откриете, че количеството кафе е едно и също, променят се само водата и млякото. Това на практика означава, че прекалено дългото кафе може да развали аромата и вкуса на чашата. Ако искате лате, можете да си пуснете късо кафе и да добавите млякото след това. За дълго кафе пък може първо да сложите вода в чашата си, а след това да пуснете капсула късо кафе, така ще получите ароматна доза и голямо количество напитка. Ароматът ще се запази, а горчивината ще изчезне.

горещо кафе в малка чашка

Предизвикваме ви да не ни вярвате, а да експериментирате сами. Пробвайте различно количество вода и вижте кое ще ви допадне най-много. Със сигурност ще ви се стори различен вкусът, но експериментирайки може да откриете нещо, което не сте очаквали. В едно сме абсолютно убедени, че из между десетките различни вкусове и варианти на кафе капсули някъде там се крие вашата перфектна чаша.

Как да съхранявате капсулите кафе?

Сигурно сте чували за хора, които си държат кафето в хладилника. Безспорно, кафето трябва да не се оставя в отворени пространства, влажни, прекалено топли или пък прекалено светли, но хладилникът определено не е подходящо място. Когато става въпрос за прясно смлени зърна напълно нормално е да искате да запазите аромата им по-дълго време. Капсулите обаче са херметически затворени и никаква светлина и въздух не могат да проникнат в тях. Благодарение на това, капсулите се съхраняват изключително лесно. Можете да се снабдите с една от онези красиви поставки за капсули и да я поставите до кафе машината. Стига да не е под преките слънчеви лъчи и температурата в стаята да е нормална, няма да имате проблем със съхранението.

За заключение

Кафе капсулите са удобство, от което никой не иска да се откаже. Макар иновация, те навлизат с пълна сила в ежедневието ни и можем да заключим, че е за добро. Ароматната чаша кафе винаги ще присъства под една или друга форма в ежедневието ни, независимо дали кафето е дошло от капсула или от буркана бързо разтворимо кафе.