Може ли здравословният хляб да бъде вкусен?

Независимо дали се опитвате да отслабнете, да влезете във форма или просто да се храните по-добре, ключът към вкусния и здравословен хляб е да изберете правилния вид. Това не означава да ядете само бял хляб. Можете да имате вкусен, здравословен хляб със съставки като пълнозърнести храни или квас.

Пълнозърнест хляб

Изборът на пълнозърнест вкусен хляб е по-здравословен от избора на бял хляб. Фибрите в пълнозърнестия хляб ще поддържат кръвната ви захар под контрол. Освен това може да ви помогне да поддържате здравословно тегло.

Въпреки че в хранителния магазин има много разновидности на хляб, ключът е да изберете най-добрия за вас. Някои хлябове съдържат скрити рафинирани брашна или съставки, които ги правят по-малко здравословни.

Искате да намерите хляб, който съдържа най-малко 16 грама пълнозърнести храни. Може също така да прочетете внимателно етикета. Някои хлябове съдържат скрити добавки и захари. Можете да намерите и хляб с много сол.

Най-добрият пълнозърнест хляб е този, който е 100% пълнозърнест. Това е особено важно, ако следите приема на натрий.

Може ли здравословният хляб да бъде вкусен - пълнозърнест

Хляб с квас

Добавянето на хляб с квас към вашата диета е чудесен начин да получите много здравословни хранителни вещества. Също така е много лесно смилаем. Всъщност някои хора намират за по-лесно храносмилането квас от белия хляб. Освен това е с нисък гликемичен индекс, което означава, че не повишава нивата на кръвната захар. Хлябът с квас също е добър за вас, защото съдържа антиоксидантни странични продукти и помага за възстановяване на баланса на дебелото черво.

Хлябът с квас е добър източник на магнезий, калий и антиоксиданти. Тези хранителни вещества са от съществено значение, за да помогнат на тялото ви да създаде нови клетки, кости и нерви. Освен това те помагат на мускулите ви да работят правилно.

Процесът на ферментация, който протича при приготвянето на хляб с квас, помага на тялото ви да разгражда нишестетата, които често са трудни за смилане. Тези процеси също помагат на хляба да втаса.

Ръжен хляб

Независимо дали търсите най-добрия ръжен хляб за ядене или се опитвате да отслабнете, ще се радвате да знаете, че ръженият хляб е здравословен. Не само че е с ниско съдържание на захар, но също така съдържа различни витамини и минерали.

Може ли здравословният хляб да бъде вкусен - ръжен

Освен това е отличен източник на фибри, които ви помагат да се чувствате сити по-дълго. Фибрите също могат да помогнат за контролиране на кръвната захар. Фибрите също помагат да поддържате холестерола си под контрол. Освен това помага на тялото ви да абсорбира въглехидратите бавно.

Освен че е здравословен, ръженият хляб има и вкусен земен вкус. Съчетава се добре с много различни топинги за сандвичи с отворено лице. Вкусно е и намазано с масло.

В допълнение към съдържанието на фибри, ръжта е и добър източник на протеини. Освен това съдържа здравословни мазнини и минерали. Освен това е с ниско съдържание на въглехидрати, което го прави добър избор за тези, които имат диабет или други здравословни проблеми.

Всъщност, здравословният хляб, може да бъде и наистина вкусен, ако е приготвен от качествени съставки. За да се насладите на вкусен хляб, който да не вреди на здравето, доверете се на серия Живена на фирма Симид!