Кой иска да е свеж и стегнат?

Искате да влезете във форма и да изглеждате добре на плажа, а и не само? С помощта на фитнес упражненията можете да се радвате целогодишно както на хубаво тяло, така и на оптимално здраве.

Кой иска да е свеж и стегнат?

Всеки от нас иска да се сдобие с хубаво оформено тяло лесно и бързо. Не е изненада за никой, че повечето хора биха искали да имат хубаво тяло. Но постигането на желаната фигура не винаги може да стане бързо и е свързано с труд, упоритост и постоянство.

Не е задължително процесът да бъде сложен и да инвестираме доста пари за хранителни добавки и хапчета. Необходими са ни разнообразни тренировки и разбира се разнообразна здравословна диета.

Рутината не е нещо хубаво когато става въпрос за фитнес тренировки. Колкото и да е добра една тренировъчна програма, когато се изпълнява без промяна за дълго време, нейният пъвоначален ефект се губи.  Мускулите привикват към стимула на тренировките, които спират да дават  същия резултат, когато се повтарят и не ги разнообразяваме.

Така че, ако и вие искате да се сдобиете с хубаво тяло за постоянно, предлагаме ви няколко полезни фитнес съвета как да подобрите своите тренировки:

Използвайте фитнес приложения

Фитнес инструкторите съветват да се сменя фитнес програмата средно на всеки 6-8 седмици. Понякога се стремим да спазваме зададената ни тренировъчна програма и да не се отклоняваме от нея. Но е хубаво да ранообразяваме тренировките си.

Фитнес приложенията ни дават страхотна възможност да изпробваме нови упражнения и програми. Сменяйте периодично броя на повторенията, сериите, както и времето за почивка между повторенията и сериите и интензитета на тренировката.

Честотата на смяна на вида на тренировката зависи от някои фактори като например нашата възраст, от колко време тренираме фитнес, както и индивидуални фактори като метаболизъм, телосложение и други. При един човек мускулите могат да се адаптират по-бързо към даден режим от тези на друг човек, тъй като организма на всеки е различен.

 

Освежете музикалния си плейлист

Тренирвките във фитнеса трябва да бъдат интересни, а  не скучни. Фитнес гурута препоръчват темпото на музиката да съответства на това на тренировката, която правим. Без значение дали ще е аеробна или силова нашата тренировка, когато е съчетана  подходяща музика, настроението ни за тренировка се повдига.

Запишете се в спортен клас

Нищо друго не увеличава така спортната мотивация както груповите спортни занимания. Тренирането с партньор винаги помага за мотивацията. Груовите тренировки насърчават чуството за принадлежност към общност, което ни прави по-мотивирани д се придържаме към целите си. Проучване показва, че хората са пет пъти по-склонни да не пропуснат тренировка, ако половинката им тренира заедно с тях.

Да илезем навън

Да илезем навън

Спортуването сред природата е винаги добро решение,  което носи ползи за здравето и ума. Вместо да правите своето кардио на пътеката или колелото, излезте и побягайте навън с приятел. Проучвания показват, че физическите упражнения навън намаляват ефективно напрежението, тревожността, депресията в сравнение с тези в зала.

Кажете „не“ на спортните напитки

Избягвайте спортните изотонни напитки, които обещават да ни заредят със супер енергия. По-здравословната и евтина опция е водата с лимон, която не отстъпва  на спортните напитки. Натуралните добавки са винаги по-добър вариант в дългосрочен план. Хидратацията по време на тренировка е много важна, така че не забравяйте да пиете достатъчно, особено през топлите месеци.