Как да закупите надежден, тих и практичен хладилник?

Как да закупите надежден, тих и енергийно ефективен хладилник, който ще съхрани качеството на продуктите и ще се впише в интериора? На този въпрос ще отговорим с няколко съвета от специалистите.

Помислете за размерите

Преди да отидете в магазин за техника, определете място за вашия бъдещ хладилник – видът на модела ще зависи от това. Измерете наличното пространство с рулетка. Запишете дължината, ширината и височината. Уверете се, че има достатъчно място за отваряне на вратите, проверете дали има електрически контакт наблизо.

Изберете вида и оформлението

Хладилниците могат да бъдат единични, двойни или многокамерни. Първите се състоят само от хладилна камера. Понякога вътре, зад същата врата, има малък рафт с фризер. Височината на еднокамерния хладилник, като правило, не надвишава 150 см, ширина и дълбочина – до 60 см. Двукамерните хладилници са най-търсени предпочитани. Те разполагат с независими хладилни и замразяващи камери. Първата е предназначена за съхранение на храна при температура 5–8 ° C, втората е за замразяване.

Двукамерните хладилници са:

С горен фризер

Дълбочината и ширината им са 60 × 60 см, височината е от 1,5 до 2,5 м. Те имат просторно отделение за хладилник и са на достъпни цени, с малък фризер и остарял дизайн.

С дънен фризер

Размерите са приблизително еднакви. Минуси – премиум моделите са скъпи, а и препънените с храна чекмеджета с фризери се изваждат трудно, пластмасата често се чупи.

Френска врата

Такива модели включват широк (от 70 см) фризер отдолу и двукрил хладилник отгоре. Хубавото е, че както хладилниците, така и отделенията с фризер предлагат достатъчен обем и е удобно да групирате храната отстрани и да отваряте само една врата.

Американски модел

Хладилникът и фризерът са разположени един до друг. Ширината на такива хладилници може да бъде до 120 см. Предимствата включват голям обем и възможност с един поглед да се оцени съдържанието на хладилника и фризера. Недостатъците са високата цена и многото място, което заемат в кухнята.

Хладилниците с много отделения (три или повече отделения) могат да имат различни оформления. Характеристика на такива модели е наличието на зона за свежест. Има специална температура и влажност, така че зеленчуците и плодовете да не изсъхват за дълго време, а прясното месо и риба остават охладени, но не и замразени.