Как да използваме безопасно пневматичен винтоверт?

Това е добър въпрос. Познаването на вашия инструмент е първата стъпка към безопасната и продуктивна работа.

Пневматичният инструмент е мощен инструмент, способен да свърши голямо количество работа за кратко време. Но за да бъде използван безопасно и ефективно, операторът му трябва да познава и спазва най-добрите практики за експлоатация и поддръжка. Въпреки че има няколко неща, които трябва да запомните, те се свеждат най-вече до това да използвате и да се грижите за инструмента си по внимателен и съзнателен начин.

Имайки предвид това, ето кратко ръководство за безопасно използване и поддръжка на вашата пневматична отвертка → https://gav-bulgaria.com/%D1%82%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B5/%d0%bf%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%b5%d0%bd-%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%80%d1%82/

Как да използваме безопасно пневматичен винтоверт

След като разположите инструмента и работното си място, следвайте следните стъпки, за да се подготвите за използване:

  • Изберете бит.
  • Изберете нивото на въртящия момент.
  • Свържете маркуча за въздух.
  • Изберете движение напред или назад, ако това е опция на вашия инструмент.
  • Като държите здраво инструмента, поставете накрайника върху скрепителния елемент.
  • Активирайте инструмента, като натиснете лоста или спусъка, или като натиснете инструмента към крепежа.

Нека разгледаме тези стъпки по-подробно. Първо, изберете битовете измежду тези, които са предназначени за използване с конкретния инструмент. Доставяните с вашия инструмент битове са подходящи за използване, както и всички други, посочени в ръководството за употреба. Уверете се, че накрайникът е с подходящ размер и конфигурация за вашия крепежен елемент. Ако не сте сигурни, че разполагате с подходящия накрайник, консултирайте се с инструкциите за работа или с ръководителя си. За да поставите нов накрайник, приберете яката на накрайника, извадете стария накрайник, поставете новия накрайник вътре и свийте яката на накрайника.

Механизмът ви за избор на въртящ момент ще варира в зависимост от вашия инструмент. Някои пневматични винтоверти позволяват избор на въртящ момент с едно докосване, което позволява на операторите лесно да превключват между настройките. Други изискват ръчно регулиране. Трябва да получите инструкции от вашия ръководител за размера на въртящия момент, който ще ви е необходим за всеки крепежен елемент. Ако количествата са изразени в единици, различни от настройките на вашия инструмент, използвайте калкулатор за преобразуване на въртящия момент.

Свързвайте маркуча за въздух само когато сте готови да започнете работа. Прикрепете маркуча към съда внимателно, но сигурно, след което отворете превключвателя на въздушния поток към маркуча. Вашият инструмент вече е в готовност за работа. Изберете движение напред или назад, което трябва да е забележим превключвател на вашия инструмент. Поставете накрайника върху скрепителния елемент, активирайте инструмента си, докато се появи изключване на въртящия момент, след което преминете към следващия скрепителен елемент.