Историята на телефоните Samsung Galaxy

Ако някога сте се чудили за историята на телефони Samsung Galaxy, прочетете тази статия! Ще обсъдим дизайна, характеристиките, надеждността и цената на тези телефони, както и как се различават един от друг. Но първо, нека да разгледаме Galaxy S1. Пуснат е на пазара през 2010 г. и беше голям хит. Размерът на екрана на телефона беше впечатляващите четири инча и използваше Android 2.1 Eclair, чиято по-късна версия беше наречена Gingerbread. Паметта беше доста ограничена, с 16 GB налични за съхранение и 512 MB RAM. Освен това имаше VGA камера на гърба. Въпреки че не беше много напреднал като днешните телефони, той беше функционален за времето си.

Дизайн

През годините историята на дизайна на телефоните Samsung Galaxy е била повлияна от различни фактори. Оригиналният телефон е проектиран от родения в Австралия дизайнер Марк Нюсън, чийто телефон е произведен от Sanyo. Дизайнерският екип създаде иновативен телефон с уникален форм фактор и футуристичен стил. Дизайнът му използва полиран алуминий, ярки цветове за бутоните и удобен захват за потребителя. Телефонът обаче никога не е бил лицензиран извън Япония.

„Революцията“ започва с решимостта на Лий през 1996 г. След като получава доклад от консултант, който показва, че Samsung трябва да подобри процеса на проектиране, той решава да привлече дизайнери, които да обновят продуктовите линии на компанията. Председателят вярва, че дизайнът ще бъде най-доброто бойно поле в глобалната конкуренция на 21-ви век. Така той създава култура, фокусирана върху дизайна в компанията. Днес дизайнерите на Samsung продължават да ръководят дизайнерската стратегия на компанията.

Характеристика

Има много характеристики, които отличават телефоните Samsung Galaxy. Те включват функцията за видео разговори, подобрен микрофон и плъзгане на дланта за заснемане на екрана. Този телефон включва и много скрити функции, за които може би не знаете. Добра идея е да прочетете ръководството за потребителя, преди да закупите такъв. Освен това, ако не сте запознати с Android, може да искате да започнете с основен модел, за да извлечете максимума от телефона си.

Както Samsung Galaxy A8, така и Galaxy A8+ идват с извит дисплей с необичайно съотношение на страните. Те могат също така да стартират две копия на приложения за чат едновременно с режим на двоен месинджър. Ако използвате няколко акаунта, функцията за лицево разпознаване на A8 ще работи добре. Samsung Galaxy A8 може също да създава time-lapse видеоклипове. Samsung Bixby, който работи подобно на Siri, е вграден и в двата телефона. Камерата не винаги е най-добрата, така че се уверете, че имате добро осветление, преди да правите снимки.

Надеждност

Ако се интересувате да проверите историята на надеждността на линията телефони Samsung Galaxy, вие сте попаднали на правилното място. Смартфоните на марката са едни от най-хвалените Android телефони наоколо, с висок клас хардуерен дизайн и първокласни компоненти. Въпреки че на компанията може да отне много време, за да се превърне в световен лидер на пазара на смартфони, линията Galaxy е емблематична за Samsung през последните години.

Докато Samsung направи актуализациите приоритет през последните години, все още изостава от графика, когато става въпрос за доставяне на текущия софтуер на техните потребители. Всъщност те в момента изостават от графика със 100 дни при актуализирането на своя софтуер за по-стари устройства. Това е неприемливо забавяне за бизнес потребителите. За сравнение, други производители имат много по-бързи цикли на надграждане. Това е основен недостатък на линията Samsung Galaxy. Въпреки че не е краят на света, това леко дразни потребителите.

Цена

Историята на цените на телефоните Samsung Galaxy показва, че тези смартфони като цяло са поевтинели, като първият голям спад се наблюдава след пускането на пазара на S6. Спадът беше особено силен при по-новите модели, като по-старите поддържаха стабилна цена.

От пускането на пазара на Galaxy S22, Galaxy S21 Ultra беше спрян. Това беше изборът на потребителите за най-добрия телефон на 2021 г. Той ще става все по-труден за намиране и ще продължи да се оскъпява.