Ето защо всеки от нас трябва да стартира собствен блог

Блогът бързо се превръща в най-бързия начин да изразите себе си онлайн. Тъй като е едновременно безплатно и потенциално ценно да започнете блог, повече хора се присъединяват към тази общност от всякога. Така че защо да се присъедините и вие?

Ето няколко причини да опитате да стартирате блог за жени, за хобита и кулинария, за пътувания или каквото ви хрумне.

Ще спечелите увереност чрез вашия блог

Блогът е сцената на срамежливия човек. Можете да бъдете център на внимание, да се срещате с нови хора, като печелите последователи и харесвания, всичко в рамките на безопасността на вашите собствени ограничения. Вашият блог е ваш собствен, какъвто го да искате, и е чудесен начин да спечелите увереност, независимо дали е в областта, в която работите, или е някакъв личен израз.

Блог – това е форма на дневник

Писането на дневник отдавна е нещо остаряло. Блогът обаче по същество е колекция от дневници, които светът може да види. Вашият блог може да бъде вашето тайно място в интернет.

Блог – това е страхотно писателско изживяване

Опитвате се да влезете в писането на свободна практика? Поддържането на блог е най-добрият начин да покажете, че писането ви е добро и че пишете редовно. Веднага след като създадете първата си публикация, официално се публикувате сами в интернет и можете да се популяризирате в компании много по-лесно, като им покажете вашия блог, вместо да показвате остарели статии.

Потенциална финансова печалба

Днес воденето на блогове все по-плодовито и няма съмнение, че то се превръща в професия, което трябва да се приема сериозно. Това може да бъде работа на пълен работен ден, ако се очаква блогът да разгърне пълния си потенциал. И, да – парите могат да се правят с упорита работа и постоянство.

Рекламата във вашия блог може да ви помогне финансово, както и приемането на спонсори, ако правите ревюта продукти, но в крайна сметка вашият блог може да ви отведе до кариера в писането. А това е нещо много, много хубаво.

Блогърската общност е страхотна

Всичко, което колегите блогъри искат, е другите блогъри да бъдат част от общността и да бъдат включени, като следят блоговете и оставят коментари. Всички са готови да ви приемат и да работят заедно с вас!

Има потенциал за самостоятелен растеж

Показването на себе си онлайн дава време за размисъл, перспектива. Ще можете да погледнете назад към миналата работа и идеи и да се поучите от тях, като популяризирате не само форма на дневник, но и идеята за самостоятелно израстване.

Предвиждайки вашите идеи в публична форма, това позволява на вашата креативност да расте, както и на вашата увереност и амбиции.

Позволява развитие на технологичните умения

Много е трудно да не научите основни технологични умения, докато пишете в блог. Независимо дали става въпрос за просто редактиране на снимки и използване на шаблони, или промяна на естетиката на вашия блог чрез използване на основно кодиране, ще научите много основна, но ценна информация за технологичната епоха, в която живеем. Социални медии, SEO писане, форматиране на изображения – това са основни умения, които можете да получите през първите няколко седмици от стартирането на вашия блог.

Дава на хората творчески отдушник

Блоговете са творчески обект за тези, които са погълнати от ежедневието. Като ви дава гъвкавостта да блогвате, когато пожелаете, това може да се превърне в начин за насочване на творчеството, без да се налага да бягате от ежедневните си отговорности.

Какъв по-добър начин да бъдете креативни, отколкото в уюта на собствения си дом, когато имате време да му се насладите?