Добавете удобство в банята си с мебели по поръчка за баня

Можете да добавите удобство в банята си, като инвестирате в мебели за баня по поръчка. Независимо дали става въпрос за тоалетна, която да персонализирате според нуждите си, или за шкаф за толаетни принадлежности, който ви позволява да организирате най-важните неща в банята, можете да го проектирате така, че да се вмести във вашето пространство. Предлагат се и шкафове по поръчка, които могат да бъдат поръчани във всякакво покритие и цвят. Те са много по-издръжливи и естетически издържани от готовите шкафове.

Разходи за мебели за баня по поръчка

Мебелите за баня по поръчка могат да струват стотици или дори хиляди левове. Някои шкафове по поръчка могат да достигнат до малко над 1000лв за брой. За цялостна баня цената може да достигне повече от 10 000лв. Шкафовете за баня по поръчка трябва да бъдат проектирани така, че да увеличават максимално пространството за съхранение, като същевременно изглеждат като произведение на изкуството. Повечето производители на шкафове за баня предлагат услуги за безплатна оферта, за да улеснят процеса.

Шкафовете по поръчка могат да бъдат изработени от различни материали и да варират по цена. Моделите от нисък клас започват от около 100лв, но по-високите модели могат да струват до 800лв или повече. Допълнителните функции, като например стъклени врати и скрити панти, могат да увеличат цената още повече. Цените на шкафовете може да не включват разходите за плотове, мивки, огледала и други аксесоари.

Закупуването на сглобяеми мебели за баня е алтернатива. Сглобяемите шкафове могат да бъдат закупени от магазините за домашни потреби и варират от 40 до 500лв, може би дори повече понякога. Ако разполагате с необходимия бюджет, можете да поръчате комплект и той да бъде доставен до дома ви. Въпреки това ще трябва да заплатите за монтажа.

Видове мебели за баня по поръчка

Когато става въпрос за мебели за баня по поръчка, има много възможности. Макар че шкафовете за тоалетни принадлежности са най-често срещаният вид мебели по поръчка, те не са единствената възможност. Шкафовете за могат да бъдат съчетани с различни архитектурни стилове, а цената им може да варира от 15 до 30 000 долара. Те също така са популярен избор за ново строителство. Могат да бъдат изработени от различни материали – от масивна дървесина до МДФ.

Шкафовете от декоративна дървесина и масивна дървесина са едновременно красиви и издръжливи. Дървото никога не е излизало от мода, а елегантността на красиво резбованото дърво го прави отличен материал за шкафове за баня. Независимо от стила на вашата баня, дървото е отличен избор за дългосрочна употреба. Независимо дали преустройвате кухнята си или просто добавяте нова баня, важно е да вземете предвид издръжливостта на дървените си мебели.

Шкафовете в стил distressed са популярен вариант за шкафове за баня. Това са шкафове, които са претърпели натиск, за да се разкрие естествената им дървесна текстура. Депресираните шкафове са популярни и сред собствениците на жилища, които търсят изчистен външен вид. За да завършите визията, можете да използвате акценти от матиран метал, прозрачно кристално осветление и големи блестящи огледала.

Предимства на наемането на дизайнер на баня

Когато решите да преустроите банята си, наемането на професионален дизайнер може да ви помогне да се вместите в бюджета си и да постигнете желания вид. Професионалният дизайнер на баня има богат опит в планирането и проектирането на бани. Той ще има и необходимите връзки за намиране на висококачествени материали на преференциални цени. Като наемете дизайнер, можете да сте сигурни, че банята ви ще бъде красива, функционална и дълготрайна.

Наемането на професионален дизайнер на баня ще ви спести пари и неприятности, с които иначе бихте се сблъскали сами. Наемането на професионален дизайнер на баня означава, че няма да ви се налага да се притеснявате, че ще допуснете скъпоструващи грешки, ще пресметнете неправилно количествата и ще загубите време. Освен това можете да следите напредъка чрез комуникацията с дизайнера на баня.