9 полезни съвета за пелените

1. Сложете на бебето плътни панталони, за да не разкъса пелената.

Бебето разкъсва памперс като нашето? Установихме, че това е малко по-малко изкушаващо, когато веднага го обличахме в удобни, но плътни долнища или бельо като тези. Ако детето ви все още носи пижама от една част, обличането му в пижамка отзад е прост трик, за да запазите пелените точно там, където им е мястото!

2. Поставете чиста пелена под мръсната пелена, която ще сменяте, за да я почистите лесно.

Обичам да избягвам страшни бъркотии, когато става дума за смяна на пелени, така че ако нямам на разположение надеждна подложка за смяна, просто поставям новата пелена под тази, която сменям. Сега, веднага след като избърша бебето, мога просто да изхвърля мръсната пелена настрани и да сложа чистата, без да правя бъркотия по пода или леглото.

3. Инвестирайте в преносима станция за смяна на пелени, за да направите смяната на пелени в движение лесна.

Ако някога сте се чувствали като горещата майка, която рови из чантите и количката си в търсене на всички необходими неща за смяна на пелена, ще се радвате да чуете, че има и по-лесен начин.

Чувствах се така няколко пъти, когато бях навън (въпреки че си мислех, че съм подготвена). Животът ми беше много по-лесен, когато имах всичко разгънато и готово за тръгване с едно движение. Станциите за преобличане като тази включват безопасна за бебето подложка за преобличане и място, където да държите кърпички и крем. Някои от тях дори имат малка катарама за колан, която държи бебето на място. Един от начините, които вече използвам, за да избегна страшното претоварване.

4. Нанасяйте мехлем за пелени при всяка смяна, за да предотвратите обрив.

Един от най-страшните моменти при поставянето на пелени може да дойде, когато забележите, че по дупето на бебето се развива ужасен обрив. Най-лесният начин да предотвратите обрива е да бъдете активни и да нанасяте мехлем за пелени като Aquaphor или Desitin крем при всяка смяна. Това е толкова просто.

5. Позволете на бебето да се съблече малко, за да облекчите обрива от пелени.

Когато е твърде късно за превенция, също е важно да го лекувате внимателно. Един от най-добрите начини за естествено облекчаване на обрива от пелени е да позволите на бебето да се наслади на няколко минути голо време. Стига да са в ограничено пространство, след като бъдат почистени, оставете ги да се проветрят за няколко минути, за да намалите обрива.

6. Насочвайте частите на малкото момче надолу в пелената, за да избегнете пропиване.

Като майка на три момчета съм изгубила бройката на случаите, в които съм имала недоумяващ поглед, когато съм забелязвала, че гърдите и коремчето на бебето са напоени, но няма син индикатор за мокрота на пелената. Е, така беше до първото бебе момче, когато разбрах какво се случва. Малките части на бебето първоначално сочеха нагоре, когато беше в пелената, като дрехите му бяха мокри, а пелената – суха. Избягвайте това просто като се насочвате надолу!

7. Създайте щит срещу пишкането с чиста пелена.

Обикновено, когато родителите сменят пелена, те трябва да спрат за няколко секунди, за да се протегнат и да вземат кърпички или крем. Отново, ако имате момченце, знаете твърде добре, че една секунда е напълно достатъчна, за да бъдете напръскани в лицето. О, животът на майката на момче! Спомням си как гледах сестрите си, които по това време имаха само момиченца… те не бързаха да се протягат за неща с отворен капак на пелената. В същото време аз бях с три момчета, които знаеха колко бързо трябва да работят! Боже, те бяха изненадани, когато им се родиха момчета! Хаха.

Майките на малки момчета могат да създадат щит срещу пишкането, като държат частите на бебето покрити, докато посягат към каквото и да било.

8. Използвайте горната част на замърсената пелена като първа кърпичка.

Този хак за пелени може да звучи малко странно, но о, колко невероятно полезен е за случаите, когато са ви останали само 1 или 2 кърпички и се справяте с нааканата пелена.Добре е предварително да огледате за добро ценови оферти за кърпички. Има добри предложения онлайн. Някои изгодни оферти за марки може да намерите тук Pampers, Hugies и много други.

9. Подгответе си спешен запас от пелени за неочаквани моменти.

Ако сте преживявали един от онези наистина страшни моменти, в които нямате НИКАКВИ пелени под ръка, когато се нуждаете от тях, ще знаете много добре колко е важно да се запасите и да планирате за неизбежното.

Запасът от пелени за спешни случаи, е точно това, което звучи. Да имаш наблизо две или три пелени за случаите, когато най-малко очакваш, е нещо, което ще си опаковаш на гърба завинаги. Скрийте няколко допълнителни памперса в колата, в гардероба и в онзи таен джоб на чантата си, така че когато сте навън, да не се притеснявате толкова много.