Предимства на кухненските кранове тип Gooseneck

Кухненски смесители с гуша

Кухненският смесител с гумена врата е отличен избор за кухнята, тъй като премахва необходимостта да се протягате и да боравите с по-високи тенджери и тигани. Те са от типа – ретро смесители. Особено популярни в последно време, заради изтънчения си интересен вид, ойто придава автентичност на дома. Тези смесители се предлагат с качествени покрития и солидна месингова конструкция. Те също така са снабдени с патрон с керамичен диск с 1/4 оборот. Предимствата на смесителите тип Gooseneck  включват лесен монтаж и качествена изработка.

Ръкохватките с един страничен джойстик на кухненските смесители с един отвор за монтаж на палубата, осигуряват удобен начин за управление на дебита и температурата на водата в смесителя с един отвор. Този тип смесители съчетават подаването на топла и студена вода в един отвор, което ги прави идеални за кухнята. Предлагат се в много стилове, включително с лостови ръкохватки, издърпващи се смесители и странични пръскачки. Някои смесители се предлагат и с дозатори за сапун.

Дръжките с един страничен дръжков механизъм се предлагат в различни покрития и стилове. Изберете покритие от матиран никел или хром за класически вид. Тези смесители могат да се използват във всяка кухня и ще запазят стила си години наред. Едностранните дръжки с джойстик са особено популярни сред кухните във викториански стил и в стил „Арт и занаяти“.

С покритие от месинг

Кухненски смесител с гумена дръжка с месингово покритие е идеалният избор, ако търсите традиционен, но съвременен стил. Този

модел се отличава със здрав месингов корпус и сгъваемо рамо на смесителя, което ви позволява да пълните големи тенджери направо на плота. Смесителят се предлага и в различни първокласни покрития, които ще допълнят декора на кухнята ви.

Когато пазарувате кухненски смесители, уверете се, че сте взели предвид цената и използваните материали. Например, трябва да избягвате да харчите твърде много, ако марката няма добра репутация. Закупуването на висококачествени продукти не трябва да нарушава бюджета, затова не забравяйте да прочетете отзиви и да се запознаете с използваните материали.

Лесни за ремонт

За да ремонтирате кухненски смесител с гумено гърло, първата стъпка е да свалите капачката на дръжката и да отвиете винта на дръжката с помощта на ключ. След това ще трябва да отстраните вътрешния патрон. Така ще ремонтирате износените уплътнения, ще предотвратите течове и ще подобрите работата на приспособлението. Вътрешният патрон съдържа всички уплътнения и шайби, необходими за поддръжката и ремонта на смесителя. Смяната на вътрешния патрон е прост процес, който изисква минимални познания и умения.

Ако забележите, че водата не тече гладко, можете да проверите маркуча, за да определите дали е запушен. Малка отвертка или ножче за писане може да ви помогне да направите това.  Използвайтe парцал, за да почистите всички свободни отломки. След като маркучът е свободен от замърсявания, можете да завъртите крана в средното му положение и да оставите водата да тече през него.