Букети за рожден ден на мъж

Ако търсите букет за рожден ден на мъж, има няколко варианта, които да разгледате. Слънчогледите например символизират обожание и смелост, а герберите са символ на невинността. Лалетата символизират пролетта, докато ирисите символизират смелостта. Но каквото и да изберете, важно е да вземете предвид личността на мъжа и това, което той харесва.

Герберите символизират невинността

Букети за рожден ден на мъж - гербер

Герберите са класическо цвете за рожден ден и са идеални за рожден ден на мъж. Те са известни със своите ярки венчелистчета и са рожденото цвете за месец април. Тези цветни цветя са подходящи и за стайни растения, тъй като изискват малко вода.

Герберът се свързва с щастие, красота и мъжественост. Викториански митове гласят, че герберите символизират щастието.

Слънчогледите символизират обожание

Букети за рожден ден на мъж - слънчоглед

Слънчогледите са чудесен начин да покажете на мъж, че го обожавате. Това растение е символ на любов, лоялност и изобилие. Смята се, че светещите жълти венчелистчета на растението и приликата със слънцето предават чувства на щастие и надежда. Докато червените рози са най-често срещаният символ на любовта, слънчогледите са по-уникална идея за подарък, който предава чувствата ви по повече от един начин. Освен това, тези цветя са подходящи за подаряване по случай пенсионирането на мъж.

Ирисите са символ на смелост

Букети за рожден ден на мъж - ирис

Цветето ирис представлява смелост и оптимизъм. Това е отличен избор за подарък за някой, който се нуждае от малко насърчение или надежда в живота. Цветето също символизира по-светло бъдеще, мир и спокойствие. Ирисът ни учи да останем оптимисти, да останем фокусирани и никога да не се отказваме. Едва ли има по-подходящ начин да вдъхнете кураж на любимия си мъж от букет ириси.

Лалетата символизират пролетта

Букети за рожден ден на мъж - лале

Лалетата са символ на пролетта, любовта и страстта. Те имат специално значение в зависимост от техния цвят и разнообразие. Червените лалета, например, се смятат за знак за истинска любов. Лилавите лалета, от друга страна, означават кралски особи. Когато подарите на мъжа си букет от разноцветни лалета, той ще разбере, че му се възхищавате. Имат и практическа употреба. Те могат да заменят лука в рецепти, а също така могат да се използват за приготвяне на вино. Името им идва от формата им; на древните перси лалетата приличали на тюрбан.

Букети от сини цветя

В българския фолклор и традиция синият цвят се свързва с мъжете и момчетата. Затова, добра идея е да подарите сини цветя на мъжа рожденик. Те няма да обърнат много внимание на вида на цветето, но синият цвят ще им направи впечатление и ще им подскаже, че сте помислили за тях.

Алтернативни букети за рожден ден на мъжБукети за рожден ден на мъж - алтернативни

Ако смятате, че мъжът, на който предстои празник, няма да се зарадва на букет цветя, може да му подарите специален мъжки букет. Напоследък все по-популярни са алтернативните букети, като един от тях особено ще се хареса на мъжете. Поставете в центъра бутилка алкохол, според предпочитанията на получателя, след това го обградете с колбаси и деликатеси (луканка, суджук, салам, сирена, и други). След това, увийте всичко с опаковъчно фолио или хартия така, че да заприлича на букет. И воала, вашият близък е изненадан!

Ако са ви нужни още идеи за букети за рожден ден, разгледайте сайта на бутик Жардин.